Elindult az OTP Bank startup mentorprogramja

Elindult az OTP Bank és a finn Nestholma tanácsadó cég közös startup akcelerátor programja, amelyre száznyolcvan nemzetközi és magyar startup cég jelentkezett. Közülük hét cég kapott lehetőséget arra, hogy a bank szakembereivel együtt dolgozzon a következő hónapokban – jelentette be a pénzintézet.

Az OTP tavaly ősszel hirdette meg nemzetközi mentorprogramját OTP startup akcelerátor program elnevezéssel a startupok és fintech vállalkozások számára. Az előzetes jelentkezési időszak után 15 országból 29 startup vállalkozás képviselői vehettek részt a budapesti Selection Bootcamp rendezvényen január második hetében. A háromnapos szakmai rendezvény során a startupok képviselői bemutathatták üzleti elképzeléseiket a bank és a Nestholma szakembereinek, majd a közös workshopok és előadások után több körben alakult ki a továbbjutók végleges listája. A kiválasztási folyamat alatt a 29 cégből előbb 23, majd 18 startup jutott tovább a végső prezentációs fázisba, közülük végül a Nestholma és az OTP Bank közös zsűrije hét céget választott ki a mentorprogramba.

A magyar Family Finances, az ukrán-amerikai InCust vállalkozás, az indiai Alo Agri Tech, a szlovák Prais startup, a banki rendszerek és fintech megoldások közötti it integrációt elősegítő magyar FintechBlocks, az indiai gépi látással foglalkozó cég, a Trackometrix és a gépelés alapján biometrikus azonosítást kínáló észt startup, a KeyStroke DNA nyerte el, hogy részt vehessen a programban. A továbbjutó cégek képviselői a program keretében februártól május végéig Budapesten, az OTP LAB irodájában a bank mentoraival és a Nestholma tanácsadóival közösen dolgozzák ki az üzleti koncepciójukat, amelyet a program végén kell majd bemutatniuk, elfogadtatniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Eső után... : a Twitter értesíti azokat, akikhez orosz propagandaanyagok jutottak el

vas jan 21 , 2018
ShareTweetPinShareA Twitter értesítik azon amerikai felhasználóikat, akikhez orosz propagandaanyagok jutottak el – jelentette be a kaliforniai cég. A San Franciscó-i székhelyű vállalat teljesen átvizsgálja felhasználói fiókjait, hogy meggyőződjön, történt-e orosz beavatkozás, befolyásolási kísérlet a 2016-os amerikai elnökválasztás folyamatába, és ennek nyomán értesíti majd egyes felhasználóit. A vállalat 677 775 felhasználónak […]
orosz kém

És még ez is...