Negyedik negyedév: hat éve először emelkedtek a pc-eladások

A hagyományos kivitelű személyi számítógépek (pc) értékesítése hat éve első alkalommal a tavalyi negyedik negyedévben emelkedett az International Data Corporation (IDC) piackutató vállalat felmérése szerint.

A 2017-es negyedik negyedévben 70,6 millió hagyományos kivitelű személyi számítógépet értékesítettek világszerte, 0,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az IDC az értékesítések 1,7 százalékos éves csökkenését jelezte előre 2017 negyedik negyedévére. A tavalyi negyedik negyedévben hat éve az első alkalommal növekedett az asztali személyi számítógépek értékesítése. A hagyományos személyi számítógépek éves értékesítése 259,5 millió volt, 0,2 százalékkal alacsonyabb az előző évinél. Az eladások tavaly csökkentek a legkisebb mértékben 2011 óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A síszezonban megnő a külföldi adatforgalom

vas jan 14 , 2018
ShareTweetPinShareA téli síszezon tovább növeli a külföldi mobilinternet-használatot, és nőhet azoknak az aránya is, akik új belépők a mobilnetjüket az EU-ban külföldön is használók között – áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb reprezentatív kutatásában. Az eNET online kutatása szerint a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka hallott […]

És még ez is...