Ismét legyőztük Európát: 2019-ben Magyarország ad otthont a WRO robotprogramozási világdöntőnek

Európában elsőként a Magyarországot képviselő Edutus Főiskola nyerte el a 2019. november 8-10. között megrendezendő XVI. World Robot Olympiad (WRO) világdöntő rendezési jogát – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-t. Közleményükben ismertették: a világversenyt az Edutus Főiskola bonyolítja le mint a WRO hivatalos nemzeti szervezője, a rendezvényt pedig Győrben tartják. Czunyiné Bertalan Judit, a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos szerint ez hatalmas siker Magyarországnak: „a magyar oktatástörténet legnagyobb, legrangosabb világversenyének rendezési jogát nyerte el”.

Több mint 3000 résztvevő érkezik Magyarországra 65 különböző országból, ez egy nagyon nagy verseny az MTMI (matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai) témakörben – hangsúlyozta Szögi Zoltán, az Edutus Főiskola vezérigazgatója a tájékoztatás szerint. A 2018-as versenyszabályokat január 15-én hirdeti meg a WRO nemzetközi szervezete. A magyarországi döntőre, amelyet Tatabányán rendeznek, szintén január 15-étől lehet regisztrálni a www.wro.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vodafone: december 25-26-án korlátlan a beszélgetés

vas dec 17 , 2017
ShareTweetPinShareA Vodafone Magyarország minden hangalapú előfizetéssel rendelkező lakossági és üzleti havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelének december 25-26-án korlátlan beszélgetést nyújt, aktiválás nélkül. A november 13. előtt aktivált feltöltőkártyás előfizetők esetében is automatikusan jár a díjmentes beszélgetés, a november 13. után aktivált feltöltőkártyás ügyfelek pedig abban az esetben részesülhetnek a díjmentes beszélgetésben, […]
Vodafone

És még ez is...