Így válhat modern, digitális szülővé II.

A téli szünetben több idejük van a csemetéknek az internetezésre, így fontos, hogy időben felkészítsük őket a biztonságos használatra. Az Invitel NetBarát blogja összegyűjtött néhány tippet, amelyek segítségével tudatos digitális szülővé válhat.

2. Virtuális leszólítás
Az online világ nem sokban különbözik a valóságtól, éppen ezért, ha az utcán nem állunk szóba ismeretlenekkel, akkor ezt a virtuális szférában se tegyük meg. Bár a közösségi média egyik célja, hogy új emberekkel is megismerkedjünk, a fiatalok esetében nagyon óvatosan kell eljárni. Tudatosítsuk gyermekeinkben, hogy minden esetben mutassák meg, ki akar kapcsolatba lépni velük és miért; valószínűleg a szülők jobban meg tudjuk ítélni az illető profilja alapján a szándékot.

A [-]mínuszos.hu tanácsa
A legjobb, ha szülő határozottan, felnőttként viselkedik és megmutatja a csemetéjének, hogy a Facebook kategorikusan tiltja, hogy 13 év alatti gyerekek használják az oldalt. Ennek betartása a legjobb védelem. Ha gyermek cirkuszol, akkor határozottan, rendgeteg türelemmel, ha kell százszor is elmagyarázza, hogy ő felel a lurkó lelki és testi biztonságáért, nem a Kovács Pistike vagy a többi szülő, akit kevéssé izgat a porontya sorsa. Facebookozás helyett a család büszkesége tanuljon programozni (ha már a számítógép előtt kell a szabadidő egy részét eltöltenie sportolás helyett/mellett/után), ami fejleszti a gondolkodását, megacélozza a logikai képességeit… és hátha ő lesz az, aki megalkotja majd a Facebook utódját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kell kategória: gigantikus kapacitású akkumulátort mutatott be a mophie

ked dec 12 , 2017
ShareTweetPinShareA mophie bemutatta legújabb, nagy kapacitású hordozható akkumulátorát. A készülék egy MacBooknak 14 óra, egy iPhone 7 Plus-nak 66 óra, míg egy Samsung Galaxy Tab S3-nak 27 óra plusz üzemidőt képes biztosítani. Az Egyesült Államok legnagyobb példányszámban eladott akkumulátoros mobiltokjait gyártó mophie bemutatta legújabb hordozható készülékét. A mophie powerstation USB-C […]

És még ez is...