Invitech Solutions: három jelentős trend alakítja az ICT-piacot

Napjainkban három jelentős trend alakítja az ICT-piacot. Az első, hogy Magyarországon is egyre több vállalat dönt olyan komplex, nagy hozzáadott értékű infrastruktúra- és IT-szolgáltatás kiszervezése mellett, mint például az informatikai biztonság. Ebben szerepe van annak is, hogy Magyarországon is hiány van az informatikai szakemberekből, akiknek ráadásul egyre összetettebb feladatokat kellene megoldaniuk házon belül, de a felhőalapú megoldások fejlődése is egyre vonzóbbá teszi a szolgáltatók megbízását. Ide kapcsolódik, hogy az újonnan lehívható EU-források felgyorsíthatják a Digitális Magyarország program megvalósítását, amelyben a társaság a meglévő iparági és technológiai kompetenciájával kíván az államigazgatási ügyfelek meghatározó partnere lenni.

A második fontos trend a globális technológiai fejlődés felgyorsulása. A kiberbiztonsági fenyegetettség növekedése, az 5G-s mobilhálózatok és a vállalati okos eszközök elterjedése, mind olyan példák, amelyek komoly kihívások elé állíthatják a magyar vállalatokat is a közeljövőben.

A harmadik, hazánkra speciálisan jellemző trend, hogy a közelmúltban több, Magyarországon is jelen levő nemzetközi ICT-szolgáltató tért át költségmegtakarítási okokból a korábbi egyedi, országokra fókuszáló szervezetről a regionális működésre – amely lassíthatja a magyar ügyfelek igényeinek kiszolgálását. Az Invitech Solutions éppen ezért gondolja úgy, hogy szükség van egy erős, hazai ICT-szolgáltatóra, amely naprakész és a helyi viszonyokat kiválóan ismerő partnere tud lenni a magyar közép- és nagyvállalatoknak, valamint az államigazgatási szektornak egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre népszerűbb az informatika szak

szo nov 18 , 2017
ShareTweetPinShareElőször idén nőtt ugrásszerűen az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek száma a felsőoktatásban, s a jövőben több olyan program is indul, ami ezt a tendenciát tovább kívánja erősíteni. A „2017 trendforduló az informatikai felsőoktatásban” című rendezvényen Józsa János, a BME rektora kiemelte: az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek […]
Laufer Tamás

És még ez is...