SpaceX Falcon 9: sikeresen pályára állt az EchoStar 105/SES-11 műhold

A SES bejelentette, hogy az EchoStar 105/SES-11 műhold sikeresen pályára állt a SpaceX Falcon 9-es hordozórakétájának segítségével a floridai Kennedy Űrközpontbó. Ez a második alkalom, hogy a SES az újrahasznosítható Falcon 9 rakétával küldte fel műholdját, szám szerint pedig a negyedik közös küldetése a SpaceX-szel. 2013-ban a SES volt a SpaceX első kereskedelmi partnere, aki a Falcon 9 rakétát használta a pályára állításhoz.

Az Airbus által épített és a SES tulajdonát képező, a vállalat által SES-11 néven üzemeltetett kettős küldetésű EchoStar 105/SES-11 műhold a SES számára 24 db 36 Mhz-es transzponderrel felszerelve C-sávos hasznos terhet szállít, az EchoStar részére pedig 24 db 36 MHz-es Ku-sávos transzpondert visz EchoStar 105 néven piacra bocsájtva. A nagyteljesítményű kommunikációs műhold az AMC-18 C-sávos kapacitását, valamint az AMC-15 Ku-sávos kapacitását váltja majd ki a nyugati 105 fokos orbitális pozícióban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Együttműködési megállapodást írt alá az Interpol és a Kaspersky Lab

hét okt 16 , 2017
A kiberbűnözés elleni együttműködésről írt alá újabb megállapodást az Interpol és a Kaspersky Lab orosz számítógépes cég – közölte a nemzetközi bűnüldöző szervezet sajtószolgálata. Az Interpol tájékoztatása szerint az együttműködési megállapodás értelmében a szervezet és a Kaspersky Lab megosztja egymással a számítógépes bűnözéssel kapcsolatos legfrissebb adataikat. Az első, erre vonatkozó […]

És még ez is...