Pénzfeltöltős nyereményjáték: még mindig sokan bedőlnek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy egyetlen mobilszolgáltató és szerencsejáték szervező cég sem hirdet pénzfeltöltős nyereményjátékokat.

Az elkövetők jellemzően ismeretlen számról hívó, barátságos hangon bejelentkező telefonálók, akik valamely mobilszolgáltató, vagy nem létező szerencsejáték szervező cég nevében mutatkoznak be, majd arról értesítik a hívott felet, hogy nyereményjátékukon nagyobb összeget nyert. A csaló állítása szerint a pénzhez jutás feltétele mindössze annyi, hogy egy bankautomatánál az általa megadott kódra (ami valójában egy telefonszám) pénzt kell feltölteni.

A főkapitányság azt tanácsolja, ha hasonló telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a telefonáló kérését, még akkor sem, ha nagyon meggyőzően hangzik is az állítása. Egyetlen mobilszolgáltató és szerencsejáték szervező cég sem hirdet pénzfeltöltős nyereményjátékokat. Amennyiben mégis ilyen hívást kapnak, ne adják ki ismeretleneknek személyes adataikat. Kérjék meg a telefonálót, hogy később hívja vissza önöket, addig tájékozódhatnak a szolgáltatóknál az aktuális nyereményjátékukról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az irodai dolgozók harmada nem használ technikai eszközöket

ked szept 26 , 2017
ShareTweetPinShareAz irodai alkalmazottak nem elhanyagolható része inkább elkerüli a bonyolult irodatechnikai eszközök használatát, vagy úgy tesz, mintha az eszköz meghibásodott volna, hogy elkerülhesse a használatát. A Sharp által megkérdezett irodai dolgozók harmada inkább egyszerűen megkerüli a problémát azzal, hogy nem használ bonyolult technikai eszközöket. 39 százalékuk inkább saját eszközeit, azaz […]

És még ez is...