Szép félévet zárt a Kulcs-Soft

Árbevételét és nyereségét is növelte a magyar kkv-k részére ügyviteli megoldásokat fejlesztő Kulcs-Soft Nyrt. idén az első fél évben – mondta Szabó Ervin, a társaság vezérigazgatója.

Az árbevétel 16 százalékkal 768 millió forintra, a nyereség 19 százalékkal 213,8 millió forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest – ismertette a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerinti jelentés adatait. Hozzátette, hogy a tervek szerint a társaság legsikeresebb üzleti évét zárja majd az idén. Szabó szólt arról is, hogy peren kívüli megegyezéssel zárult a társaság egyetlen bírósági ügye, így feloldották a várható kötelezettségekre a korábbi években képzett céltartalékot, amely egyszeri 61,842 millió forinttal növelte az időszak nyereségét. A cég a digitális megoldások és a hagyományos kereskedelmi csatornák használatával megduplázta az eladott szoftverek számát 2016 első fél évéhez képest, és júliusban elérték az ötvenezres egyedi ügyfélszámot.

Vadócz Zsolt fejlesztési és it-igazgató elmondta, hogy BizXpert néven az amerikai szoftverpiacon sikeresen bemutatták új, online platformon elérhető ügyviteli szoftverüket, amelyet az ingyenes bevezető szakaszban 213 országban több mint 115 ezren töltöttek le. Március óta a szoftvert 183 fizetős felhasználó alkalmazza, ez tízezer dollár, nagyjából 2,5-2,6 millió forint körüli nem konszolidált eredményt hozott – tette hozzá. A Kulcs-Soft részvényei a Budapesti Értéktőzsde T-kategóriájába vannak bevezetve, a papír hétfői záróára 940 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 1099 forint, a legalacsonyabb 631 forint volt.

(2017. februárjában a társaság azt közölte, hogy a 2016-os árbevétele 1,5 milliárd forintra nőtt. A 2015-ben elért 1,36 milliárd forinthoz képest ez szép növekedés lett volna, ám a valóságban a tavalyi forgalom csak 1,361 milliárd forint volt, azaz csak 699 forinttal nőtt az előző évhez képest. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Európai Bizottság javaslatot tett egy uniós kiberbiztonsági ügynökség felállítására

pén szept 22 , 2017
Javaslatot nyújtott be az internetes biztonság megerősítésére kedden az Európai Bizottság (EB), és ennek értelmében egyebek mellett felállítanának egy uniós kiberbiztonsági ügynökséget és közös tanúsítási rendszert fogadnának el. A brüsszeli testület a már működő európai uniós hálózat- és információbiztonsági ügynökséget (ENISA) fejlesztené tovább; a megduplázott költségvetésű, nagyjából másfélszer annyi szakértőt […]
Hacker támadások térképe

És még ez is...