Nem nagyon fogyhatnak a Kingston titkosított USB-meghajtói: már kisebb kapacitással is gyártják

A Kingston 4 és 8 giga kapacitású meghajtókkal bővítette DataTraveler 2000 titkosított USB választékát. A meglévő 16, 32 és 64 GB-os modellek mellett az új, kisebb kapacitású meghajtók is rendelkeznek FIPS-197 tanúsítvánnyal. Minden DataTraveler 2000 pendrive 256 bites hardveres AES titkosítást kínál, továbbá PIN-kódos védelmet is lehetővé tesz a beépített alfanumerikus billentyűzeten keresztül. A DataTraveler 2000 sorozat olyan biztonsági informatikai szakemberek, kis- és középvállalkozások, valamint vállalati végfelhasználók számára készült, akik USB-adatvédelmet igényelnek tevékenységükhöz. Az USB-k operációs rendszertől függetlenek, nem igényelnek szoftveres vagy hardveres illesztőprogramokat. Így gond nélkül alkalmazhatók többféle eszközzel és operációs rendszerrel működő munkakörnyezetekben is.

A DT2000 USB-k tartozéka egy alfanumerikus billentyűzet, amely segítségével a felhasználók egy szóból vagy számkombinációból álló, egyszerűen használható PIN-kódos védelemmel láthatják el a meghajtót. A találgatásos (brute force) behatolás kivédése érdekében az eszköz tíz érvénytelen belépési kísérlet után alaphelyzetbe áll – azaz az összes rajta lévő adat törlődik, és új jelszót kell megadni. Tovább erősíti a biztonságot, hogy aktiválódik az automatikus zárolás funkció, ha anélkül távolítják el a meghajtót a gazdaeszközből, hogy a kiadás előtt megfelelően leállítanák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új Cisco szerverek: a coinbányászok álma válhatott valóra

pén aug 18 , 2017
A Cisco bemutatta legújabb, ötödik generációs UCS szervereit, amelyek jó esetben 86 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint a gyártó korábbi megoldásai. Az UCS M5 szerverek új Intel Xeon Scalable processzorokra épülnek, és a korábbi rendszerekhez képest kétszer akkora memóriakapacitással rendelkeznek. A Cisco tesztjei szerint az ötödik generációs UCS szerverek 86 […]
szerver

És még ez is...