Ezért tanulj meg tanulni VII.

Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az „életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit.

Adódik a kérdés, hogy a jövőben (a mában) mindenkinek programozást és kódolást kell majd tanulni? „Nyilván nem, a tanulmány lényege az, hogy a tanulási hajlandóság lesz az egyik legfontosabb készség a jövőben. Nem csak programozóra lesz szükség, azonban a programozás egy remek példa, mert viszonylag könnyen megtanulható annak ellenére, hogy a köztudatban elérhetetlen tudásként él”– jelentette ki Veréb Szabolcs, A Green Fox Academy hardver programozó képzésének mentora.

A kognitív képességek, a kritikai gondolkodás, a józan ész, az intellektuális kíváncsiság és a társadalmi felelősségvállalás csupán néhány olyan, a tulajdonságok hosszú listáján, amelyek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A jövő jól felszerelt munkatársai, a legfontosabb technikai készségeik mellett a tanulási hajlandóságukról is híresek lesznek. Mivel a gépek egyre több feladatorientált, rutinszerű folyamatot vesznek át, a hús-vér embereknek olyan viselkedésformákat kell kifejleszteniük, amelyeket a számítógépek nem tudnak elsajátítani: az empátia, a kontextuális megítélés, a kulturális érzékenység és az innováció a személyes tulajdonságok középpontjában áll, amelyek kulcsfontosságúak lesznek a sikerhez, minden munkakörnyezetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Államigazgatási telefonszámok bővítése: jelentős lesz a megtakarítás

szo aug 19 , 2017
ShareTweetPinShareJelentős megtakarítás érhető el, ha a több évtizede működő államigazgatási telefonszolgáltatást az állami tulajdonban álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tovább bővíti. A Belügyminisztérium közleménye szerint a NISZ a 2012-ben átvett rendszerben nyolcvanezer államigazgatási telefonszámon nyújt szolgáltatást, a kormány döntése tehát csak a jelenlegi szolgáltatás bővítését, ezzel együtt jelentős költségvetési […]
telefon

És még ez is...