Ezért tanulj meg tanulni VI.

Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az „életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit.

A tanulmány rávilágít, hogy a világ legnehezebb kihívásainak kezelésére az emberiségnek szüksége van a nagy teljesítményű rendszerekre, a megnövekedett feldolgozóerőre és a gépek összetett algoritmusaira. Amióta az első sakkot játszó számítógépes rendszer, a Deep Blue legyőzte a sakkbajnok Garry Kasparovot, tudjuk, hogy a számítógépek valójában legyőzhetik az embereket az analitika és a stratégia egyes területein. Úgy tűnik, hogy az egész életen át tartó tanulás iránti elkötelezettség elkerülhetetlen képesség a túlélésért, mind a felsőoktatás előtt, mind pedig azt meghaladóan. Az önkéntes, informális tréningek, a gyakran széles körben elérhető online tanfolyamok formájában tömegeknek kínálnak nagy értéket és fokozottabb foglalkoztathatóságot az egész világon. Ezek a képzések rendkívül koncentráltak, rugalmasak, interaktívak. Az elkövetkező generációk egyre inkább a telekommunikációra és a számítógépekre támaszkodnak, ez a technológiával töltött környezet kétségtelenül befolyásolja a gyermekek érdeklődését és karrierjének megválasztását. Már egészen fiatal korban szert tehet valaki több éves tapasztalatra a trendi technológiai területeken, mint például a kódolás és a programozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Zyxel: így védekezhetsz a GoldenEye ellen

pén aug 18 , 2017
A Zyxel tűzfalprogramjának (ZyWALL USG) behatolásérzékelő és megelőző szolgáltatásait használva a GoldenEye zsarolóvírus terjedése három lépésben is megakadályozható. A korábbi „WannaCry” rosszindulatú programhoz hasonlóan a „GoldenEye” is az EternalBlue-t használva tör be az MS17-010 sebezhetőségen keresztül a Windows-alapú munkaállomásokhoz és szerverekhez, kijátszva ezzel a jelenleg érvényben lévő hálózati védelmi rendszerek […]

És még ez is...