Ezért tanulj meg tanulni V.

Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az „életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit.

A legutóbbi munkaerő-toborzási tendenciák alapján a tanulmányt készítők megfigyelték, hogy ma a munkaadók a világ minden táján egyre kevésbé összpontosítanak a jelöltek oktatási hátterére, hagyományos értelemben. Az újonnan létrehozott munkahelyek közül az előfeltételek nem feltétlenül tartalmaznak diplomát, mivel a szükséges készségek és tapasztalatok számos különböző csatornán keresztül elérhetőek, főiskolai vagy egyetemi oktatáson kívül is. Általánosságban elmondható, hogy a munkaerő-felvétel során egyre inkább kezdik felismerni, hogy a személyiségjegyek, az intellektuális kíváncsiság és a képességek kombinációja, azaz az általános potenciál megbízhatóbb előrejelzést ad, mint az iskolázottság és a múltbeli tapasztalatok.

Emellett a foglalkoztatás formái is valószínűleg megváltoznak. Különösen az Európai Unió szigorú munkaügyi törvényei miatt a rendszeres, irodai alapú, teljes munkaidős foglalkoztatás egyre nagyobb terhet jelent sok vállalat* számára. Az igény szerinti, távoli, vállalkozói típusú foglalkoztatás már régóta bevett gyakorlat bizonyos iparágakban és szakmákban, és várhatóan szélesebb körben is népszerűvé válik csúcstechnológiai és egyéb területeken, mivel mind a munkavállalók, mind a munkaadók egyre inkább a rugalmas megállapodásokat helyezik előtérbe. (És ezek a *cégek beszélnek társadalmi felelősségvállalásról. A népek meg majd néznek bután a kikerekedett szemükkel amikor nyugdíjazásukkor ráébrednek, hogy a nyugdíjuk hangyafasznyi. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A mesterséges intelligenciák piacán terjeszkedik a LogMeIn

csü aug 17 , 2017
ShareTweetPinShareA mesterséges intelligenciák és chatbotok (beszélgető robotok) piacán terjeszkedik a LogMeIn, amely felvásárolta a digitális önkiszolgáló szolgáltatásokat és virtuális asszisztenseket fejlesztő Nanorepet. A vállalat hétfői közleménye szerint a mesterséges intelligenciát és nyelvfeldolgozó technológiákat felhasználó Nanorep teljes forgalomban lévő részvénycsomagjáért csaknem 45 millió dollárt fizettek. A cégnél úgy vélik, hogy a […]

És még ez is...