Bencsáth: a számítógépek nagy száma miatt terjednek jobban a zsarolóvírusok

Bencsáth Boldizsár adatbiztonsági szakértő szerint az úgynevezett zsarolóvírusok azért mostanában terjedtek el igazán, mert már van annyi számítógép, hogy a támadók elég pénzt tudjanak szerezni, míg korábban kevesebben használtak számítógépeket.

A szakértő elmondta: „most eljött az a kor, amikor mindenkinek van számítógépe és mindenki megtámadható”. Úgy vélte, a támadó nagyon jól el tud rejtőzni, amire korábban nem volt lehetősége, mert újfajta számítógépes pénzek jelentek meg, mint például a bitcoin, és ezeknek az útja sokkal kevésbé követhető, mint a valódi pénzeké, így a zsarolással megszerzett pénzhez könnyen hozzájuthat a támadó. Bencsáth közölte, hogy a zsarolóvírusok azért tudják gyorsan „letaglózni a világot”, mert a vírusirtó programok arra épülnek, hogy az ismert támadásokat kiszűrik, így a teljesen új vírusok ellen még nem tudnak védekezni. Ezért például ha egy e-mail gyanús mellékletét nem azonnal nyitjuk meg, hanem két nap múlva, akkor az antivírus program már felismeri, de addigra a zsarolóvírussal már rengeteg pénzt összeszedtek a támadók – magyarázta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A gyógyszerészek izgatottan várják az e-receptet

sze júl 26 , 2017
ShareTweetPinShareA gyógyszerészek már várják az átállást a papír alapú receptről az elektronikusra – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Hankó Zoltán közölte: a közegészségügyben november 1-jével kötelező csatlakozással, illetve a rendszer elveivel már mindenki tisztában van, így a mostani, utolsó hónapokban a gyógyszerészek „az apró gyakorlati kérdésekkel” foglalkoznak. A tesztüzemben […]
orvos

És még ez is...