Nem szakközépiskola, nem szakiskola, hanem egy gimnázium csapata nyerte a washingtoni robotépítő verseny fődíját

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata nyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját Washingtonban.

A kétnapos versenyen 150 ország diákjai vettek részt. A budapesti csapat Európát képviselte, Magyarország képviseletében a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium csapata indult, ők a középmezőnyben végeztek. Az első alkalommal megrendezett robotépítő versenyen számos különdíjat is átadtak. A fődíjas budapesti csapat mögött a legfontosabb kategóriában a második helyen Lengyelország, a harmadikon Örményország csapata végzett. A verseny témája a tiszta víz, a vízgazdálkodás volt. A csapatoknak a szervezők által küldött alkatrészekből kellett felépíteniük és beprogramozniuk egy olyan robotot, amely eltávolítja az ivóvízben lévő szennyeződéseket.

A Fazekas RoboTeam tagjai
Kurucz Márton, Molnár-Sáska Zsófia, Fey Mihály, Martinák Zalán, Umann Dávid és Hervay Bence voltak, a diákokat Karsai Zsuzsa és Koren Balázs készítette fel a versenyre.

A balatonalmádi csapat
Bikki Gergely, Bóka Ádám, Lami Szilvia, Ipkovich Ádám, Hujber Ákos, Gyimesi Norbert és Győri Csanád szerepelt, felkészítő tanáraik Kanyó Péter és Simon Orsolya voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az ABB felvásárlással erősít

ked júl 25 , 2017
ShareTweetPinShareAz ABB bejelentette a megállapodást arról, hogy felvásárolja a KEYMILE Csoport kritikus kommunikációs rendszerekre szakosodott üzletágát. Az akvizíció célja, hogy az ABB tovább erősítse saját kommunikációs hálózati portfólióját. Az akvizíció nyomán kulcsfontosságú termékek, szoftverek, szerviz megoldások és kutatási-fejlesztési szakértelem kerül az ABB birtokába. Az ABB Ability platform termékkínálata olyan megbízható […]
bevásárló kosár, kiskereskedelem

És még ez is...