Roaming díj eltörlése: többet ésszel, mint ész nélkül III.

Idén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. Azonban a megnövekedett online jelenlét változó, bővülő biztonsági kockázatokkal is járhat, amellyel nem árt tisztában lenni. Az ESET szakemberei öt pontban összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, hogy mire kell figyelnünk okoseszközeinknél a nyaralás alatti internethasználat során – függetlenül attól, hogy éppen nyilvános wifi hálózatot vagy mobilhálózatot használunk.

3. Ellenőrizzük alkalmazásainkat
Kapcsoljuk ki a wifi és a Bluetooth használatát alkalmazásainkban, amikor éppen nem használjuk őket. Ez is kényelmetlenséget jelent ugyan, ám érdemes meghozni ezt az áldozatot személyes adataink védelmének érdekében. Kikapcsolhatjuk a helymeghatározási szolgáltatásokat is, ezzel illetéktelenek nem férnek hozzá tartózkodási helyünkhöz. A legjobb, ha minden egyes alkalmazásban ellenőrizzük az adatvédelmi beállításokat – bár ez időigényes folyamat, azonban hosszútávon mindenképpen megéri a fáradtságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ne légy barom: az interneten tervezgettek terrorcselekményt, fegyház lehet belőle

csü jún 29 , 2017
Végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte a Fejér Megyei Főügyészség két férfira terrorcselekmény előkészülete miatt – közölte a főügyészség. A vádlottak 2015 januárjában üzenetet váltottak egy internetes oldalon. Egyikük felajánlotta a másiknak, tartson vele Szíriába, ahol csatlakozhatnak az Iszlám Állam nevű fegyveres terrorszervezethez. A közös utazás elmaradt, de az ajánlattevő végül elutazott […]
börtön

És még ez is...