Uniós jogba ütközik az online szerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás

A távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével – ismertette döntését az Európai Unió Bírósága. A luxembourgi székhelyű bíróság ítéletének indoklásában hangsúlyozta, a távszerencsejátékokra vonatkozó magyar szabályozás hátrányosan megkülönböztető módon és nem átlátható jellege révén korlátozta a más tagállamokban bejegyzett vállalkozásokat, hogy ilyen típusú online játékokat szervezzenek Magyarországon.

A bíróság ítéletében rámutatott arra, hogy eltérő bánásmódnak minősül és hátrányosan megkülönbözteti a másik tagállamban letelepedett szerencsejáték-szervezőket a nemzeti szervezőkhöz képest az a nemzeti szabályozás, amely szerint a „megbízható” szerencsejáték-szervezőknek legalább tíz éven keresztül ilyen típusú tevékenységet kell folytatniuk Magyarországon. Mivel a kifogásolt szabályozás hátrányosan megkülönböztető, ellentétes a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével — mondta ki a bíróság.

A magyar hatóságok 2014-ben megállapították, hogy a máltai bejegyzésű, többek között távszerencsejáték-szervezéssel foglalkozó Unibet International nevű társaság magyar nyelvű internetes oldalakon szerencsejáték-szolgáltatásokat nyújt, noha nem rendelkezik a tevékenység gyakorlásához Magyarországon szükséges engedéllyel. A magyar hatóságok elrendelték az oldalak ideiglenes megszüntetését, valamint bírságot szabtak ki a társasággal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program

sze jún 28 , 2017
ShareTweetPinShareA meglévő négy mellett két informatikai vállalkozással bővült a Programozd a jövőd! program, amely 21 felsőoktatási intézményben indít díjmentes képzéseket, elsősorban informatikus hallgatóknak – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. A szeptemberben induló program piaci szereplők bevonásával olyan informatikai kurzusokat biztosít hallgatóknak, amelyek […]

És még ez is...