Kétszázmilliárd dollár fölöt az Oracle

Kétszázmilliárd dollár fölé emelkedett az Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern piaci tőkeértéke köszönhetően az utolsó pénzügyi negyedévben és az egész 2017-es pénzügyi évben elért erős teljesítményének. A szerdán közzétett gyorsjelentés szerint a május 31-én zárult negyedik negyedévben a kaliforniai vállalat az elemzők által vártnál nagyobb bevételre és nyereségre tett szert a számítástechnikai felhő-technológiai üzletág lendületes növekedésének eredményeként.

Az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint az Oracle 10,89 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál három százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 3,23 milliárd dollár nyereséget termelt, 15 százalékkal többet az előző pénzügyi év negyedik negyedévében elért 2,8176 milliárd dollárnál. Az üzemi eredmény 4,07 milliárd dollár lett, három százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 3,96 milliárd dollárt. A bevételarányos jövedelmezőség 37 százalék maradt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Roaming díj eltörlése: többet ésszel, mint ész nélkül II.

ked jún 27 , 2017
ShareTweetPinShareIdén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. Azonban a megnövekedett online jelenlét változó, bővülő biztonsági kockázatokkal is járhat, amellyel nem árt tisztában lenni. Az ESET szakemberei öt pontban összegyűjtötték a legfontosabb […]
ZX-81

És még ez is...