Az oktatás és az export területén alkotna nagyot az IVSZ

A digitális gazdaság fejlesztését, a foglalkoztatáspolitikai igények megváltozását, továbbá a digitális oktatás támogatását és a globális piacra irányuló exportot jelölte meg a következő időszakban képviselendő területként az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) éves közgyűlése.

Laufer Tamás, a szövetség elnöke a közgyűlésen rámutatott arra, hogy a digitalizációs folyamat során az iparágaknak teljes átalakuláson kell átesniük, új működésre kell átváltaniuk, amelynek az alapja az informatika – ismertette az IVSZ a közgyűlés után az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az elnök elmondása szerint a változást a szövetség két területen keresztül fogja építeni: a digitális oktatáson, valamint a digitális exporton keresztül. Az előbbi esetben a digitális írástudás kritikusan alacsony szintje és az oktatási rendszerben kihagyott lehetőségek adnak teret az IVSZ aktivitásainak, az export fejlesztésében pedig a betöltetlen informatikai munkahelyek miatt a gazdaságból kieső sok százmilliárdos bevétel jelent potenciált. Az elnök jelezte: az IVSZ 2017-ben folytatja a digitális gazdaság szereplőinek közös asztalhoz ültetését további ágazatok bevonásával, például a banki és a kereskedelmi szektorban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jelentősen visszaesett a tiltólistára tett orosz weboldalak látogatottsága Ukrajnában

csü máj 25 , 2017
ShareTweetPinShareNéhány nap alatt jelentősen visszaesett Ukrajnában a szankciós listára került orosz közösségi portálok és más, korábban az országban igen népszerű internetes oldalak látogatottsága – közölték ukrán hírportálok a SimilarWeb mérési adataira hivatkozva. A cég adatai alapján a VKontaktye (VK) látogatottsága május 20-a, vagyis azóta, hogy az orosz közösségi oldal Ukrajnából […]

És még ez is...