Nővekedett a pc-k értékesítése Kelet-Közép-Európában

Az első negyedévben nőtt a kelet-közép-európai régióban a személyi számítógépek értékesítése, ami az IDC piackutató vállalat legfrissebb elemzése szerint a közel-keleti és afrikai (MEA) térségben még csökkenő eladások figyelembe vételével együtt is a piac stabilizálódására utal.

A kelet-közép-európai régióban (CEE) 4,5 százalékkal nőtt a hagyományos kivitelű (asztali, munkaállomás és notebook) személyi számítógépek értékesítése az első negyedévben, elsősorban a notebookoknak köszönhetően, amelyekből 11,7 százalékkal több kelt el. Mind a lakossági, mind a vállalati felhasználású gépek eladása bővült, de az utóbbi nagyobb mértékben. Az asztali számítógépek piaca viszont 7,7 százalékkal zsugorodott a régióban. A MEA régióban 6,2 százalékkal csökkent az első negyedévben éves bázison a hagyományos személyi számítógépek értékesítése, a notebook gépeké azonban ebben a térségben is emelkedett, 5,1 százalékkal.

Összességében az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban az első negyedévben megállt a csökkenés és a kezdődő növekedés első jeleit mutatja a hagyományos kivitelű személyi számítógépek értékesítése. Az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest 1,6 százalékkal 17,4 millióra emelkedett az EMEA régióban a hagyományos kivitelű számítógépek értékesítése. Ezen belül a notebook gépek 8,9 százalékkal nőtt, az asztali számítógépeké 12 százalékkal csökkent. Összességében a tradicionális pc-k piaca a konszolidáció jeleit mutatja, a legnagyobb öt gyártó részaránya növekedett az értékesítésekben az összes többi kárára. Az első negyedévben az öt legnagyobb az értékesítések 77,4 százalékát adta az egy évvel korábbi 74,1 százalék után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kiberbiztonsági akadémia alakult az NKE-n

sze ápr 26 , 2017
ShareTweetPinShareKiberbiztonsági akadémia alakult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) Budapesten. Az akadémia hétfői nyitórendezvényén Krasznay Csaba programigazgató elmondta, hogy a most megalakult kiberbiztonsági akadémia feladata, hogy az NKE egyes karainak, kutatóintézeteinek, műhelyeinek már meglévő erőforrásait összehangolja, a kiberbiztonsági kutatásokat, szakembereket támogassa. Mindehhez képzési programokat kezdeményeznek, szerveznek, és kiberbiztonsági gyakorlatokat is terveznek. […]

És még ez is...