Már a megosztáson alapuló gazdaságnak is van szövetsége

A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség – közölték az alapítók.

A tájékoztatás szerint a szövetség azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni. A szövetség célja, hogy elősegítse a közösségi gazdaság hazai fejlődését, támogassa a magyarországi közösségi szolgáltató vállalkozások működését, illetve a megfelelő szabályozási környezet kialakítását. Emellett a közösségi gazdaság modell működésének és előnyeinek bemutatásán is dolgozik a szervezet, továbbá aktív szerepet kíván betölteni a digitális kompetenciák és a pénzügyi kultúra fejlesztésében is.

A szövetség közleménye szerint Magyarországon már tucatnyi közösségi gazdasági modellen alapuló vállalkozás működik, amelyek lényege, hogy magányszemélyek meglévő felesleges erőforrásaira építenek üzletet vagy közösséget. Az ellentmondásos magyarországi történetéről ismert, fuvarmegosztáson alapuló Uber, az Airbnb szálláshely-közvetítő oldal és a Waze közösségi navigációs alkalmazás mellett már olyan cégek is létrejöttek, amelyek a logisztika, a pénzügy, vagy a mezőgazdaság terén nyújtanak szolgáltatásokat. Arra is felhívták a figyelmet, hogy miközben számos szolgáltatás a felhasználók, fogyasztók számára egyértelmű előnyökkel jár, a sharing economy például az adózás szempontjából kérdéseket vet fel.

A magyar Sharing Economy Szövetséget hat hazai vállalkozás, a közösségi irodákat működtető LOFFICE, az Oszkár telekocsi szolgáltatás, a Rukkola.hu online könyvcserélő platform, az online fizetési megoldást biztosító Barion, a Tickething online jegypiactér, és a Zöldségközösség.hu közösségi mezőgazdasági szolgáltató vezetői alapították. A szövetség elnöke, az alapító „atya”, Pataki Gábor lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Extra szolgáltatásokat is nyújt az Invitel

vas ápr 23 , 2017
ShareTweetPinShareAz Invitel gyorsított hibaelhárítást, és extra informatikai támogatást is nyújt a kisvállalati előfizetőinek. A megfelelő, stabil infokommunikációs szolgáltatás mellett, olykor-olykor megakaszthatja a munkát egy-egy hirtelen felmerülő technikai probléma. Az Invitel éppen ezért úgynevezett gyorsított hibaelhárítási szolgáltatást is nyújt csomagjaihoz, amelynek megrendelésével, probléma esetén elsőbbségi hibakezeléssel helyreállítják a szolgáltatás működését. A […]
e-mail

És még ez is...