A digitalizáció elterjesztéséről tárgyalt a versenyképességi tanács

A digitalizáció elterjesztésére vonatkozó javaslatokat tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, az egyik a készpénzforgalom csökkentése érdekében a szociális alapszámla bevezetését vetette fel – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tanács harmadik ülését követően.

A kormány célja, hogy minél szélesebb körben elterjessze a digitális szolgáltatásokat, egyszerre javítva ezzel a szolgáltatók versenyképességét és csökkentve a felhasználók költségeit – tette hozzá. A miniszter közölte: a versenyképességi tanács első ülésén tárgyalt hat témából öt területen sikerült jogszabály-módosításokat elindítani, amelyekről a parlament ebben a fél évben dönthet. Kiemelte: ösztönözni szeretnék az elektronikus számlavezetést, a közműszámlák elektronikus kiegyenlítését, és a kabinet azt tervezi, hogy idővel a cégek adóbevallását is – a magánszemélyekéhez hasonlóan – az adóhivatal készítse el.

Kitért arra, hogy a szociális alapszámla-javaslat részleteiről még a bankszövetséggel is egyeztetnek, a számla bevezetését az Európai Unió is kötelezővé teszi a tagállamok számára. Szeretnének abban előrelépni, hogy akik jelenleg nem használnak bankszámlát, azok is bankon keresztül tudják intézni a legfontosabb fizetéseiket – mondta. A tanács következő ülésén, ősszel oktatási javaslatokkal foglalkoznak majd, annak érdekében, hogy a tanterv, az alapismeretek része legyen a digitalizáció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már a megosztáson alapuló gazdaságnak is van szövetsége

szo ápr 22 , 2017
A megosztáson alapuló gazdaság képviselete érdekében megalakult a magyar Sharing Economy Szövetség – közölték az alapítók. A tájékoztatás szerint a szövetség azt szeretné elérni, hogy az úgynevezett sharing economy, magyarul a közösségi gazdaság szereplői jogszerűen és kiszámítható szabályok szerint tudjanak működni. A szövetség célja, hogy elősegítse a közösségi gazdaság hazai […]

És még ez is...