Salgótarján önkormányzata tiltakozik a Magyar Telekom adótoronya ellen

A salgói vár alá tervezett, harminc méter magas adótorony megépítése ellen tiltakozik Salgótarján önkormányzata, amely a honlapján arra kérte a lakosságot, minél többen juttassák el véleményüket a döntéshozó járási hivatalhoz, hogy megakadályozzák az engedélyezést.

Az ügy előzménye, hogy a Magyar Telekom Nyrt. Salgóbánya településrészen, Salgótarján közigazgatási területén egy harminc méter – körülbelül tíz emelet – magas mobiltelefon-torony építését tervezi. A hivatalos engedélyeztetési folyamat március 2-án megkezdődött. A környék lakói és a város természeti szépségének megbontása miatt aggódó lokálpatrióták azonban határozottan ellenzik az adótorony megépítését – tették hozzá. Salgótarján önkormányzata a honlapján tudatta, elutasítja, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg.

Közölték, az adótorony telepítésének ügye nem a salgótarjáni önkormányzat illetékessége, hanem a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivataláé. Mivel az építést a helyi lakosság is véleményezheti, azt kérik, minél több véleményt juttassanak el a járási hivatalhoz, hogy megakadályozzák a telepítés ilyen formában történő engedélyezését. A város vezetése egyben arra kérte az építtető céget és a járási hivatalt, hogy keressenek olyan alternatív lehetőséget a szolgáltatás bővítéséhez, amely nem rombolja Salgótarján természeti értékeit. Mint írták, szükséges és jó a szolgáltatás bővítése, de nem ilyen áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobiltelefonnal fotózták az európai politikusok a zárónyilatkozatot

vas márc 26 , 2017
ShareTweetPinShareJoseph Muscat máltai kormányfő, az EU soros elnöke elsőként fotózta le és tette fel közösségi internetes honlapjára a szombati római EU-csúcstalálkozó aláírt zárónyilatkozatát. Több állam- és kormányfő is mobiltelefonjával szelfi-felvételt készített magáról a zárónyilatkozat aláírt példányával. Időközben az olasz hatóságok folyamatos ellenőrzik a Rómában készülő tüntetésekre érkezőket: sisakokat és pajzsokat […]

És még ez is...