Orosz beavatkozás: Hollandia éber

Rendkívüli éberségre van szükség az esetleges orosz hackertámadások miatt Hollandiában, két hónappal a parlamenti választások előtt — hangsúlyozta Bert Koenders holland külügyminiszter.

„Nincsenek a birtokomban konkrét információk, de nem vagyok naiv” — mondta a holland diplomácia vezetője a NOS közszolgálati televíziónak. Hozzátette: rendkívül fontos a fejlemények mélyreható elemzése. Koenders jelenleg Washingtonban tartózkodik, látogatásának egyik célja annak a kiderítése, hogy az amerikai szolgálatok rendelkeznek-e olyan információkkal, amelyek a Hollandiát érintő esetleges orosz fenyegetésekre vonatkoznak.

A De Telegraaf című holland napilap arról számolt be, hogy kedden tanácskozást tartott a nemzeti kibervédelmi központ arról, miként lehetne megerősíteni a pártok védettségét az internetes támadásokkal szemben. A Telegraph című brit újság szerint érzékelhető volt az orosz befolyás Hollandiában az EU-ukrán társulási szerződés ratifikálásáról kiírt népszavazás kampánya során is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A városi fiatalokat erősen befolyásolja a Facebook

ked jan 17 , 2017
ShareTweetPinShareA városi környezetben élő, 34 évnél fiatalabb internetezők 45 százaléka a barátai Facebook-oldalán közölt képek és benyomások alapján választja ki, hova menjen kirándulni — írja az Agerpress egy friss elemzésre hivatkozva. Az rámutat, hogy leginkább a városban élő, fiatal nőket befolyásolja a közösségi oldalon közzétett tartalom az úti célok kiválasztásában. […]
Facebook

És még ez is...