Napont 323 ezer új kártevőt detektálnak

A Kaspersky Lab malware gyűjteménye most nagyjából egymilliárd rosszindulatú objektumot tárol, köztük vírusokat, trójai programokat, hátsóajtókat, zsarolóprogramokat és reklám alkalmazásokat.

Nemrég felfedeztek és azonosítottak egy új rosszindulatú programot a Kaspersky gépi tanulás alapú rosszindulatú-program elemző rendszere, az Astraea segítségével. A kártevők száma olyan nagy ma már, hogy szinte lehetetlen manuálisan feldolgozni azokat, ezért a modern kiberbűnözők elleni harcban a legjobb, már működőképes módszer a rosszindulatú-programok felfedezési- és elemzési folyamatának automatizálása, kombinálva az emberi szakértelemmel.

Az Astrea által felfedezett és a Kaspersky Lab felhő adatbázisba automatikusan hozzáadott káros programok száma folyamatosan növekszik az elmúlt öt évben: 2012-ben a kibercsapdák 7,53 százaléka rosszindulatú programok, míg ez az arány 2016 decemberében már 40,5 százalékra nőtt. A számok arányosan növekednek a Kaspersky Lab szakértői és érzékelő rendszerei által naponta felfedezett újabb és újabb kártékony programokkal. 2011-ben még 70 ezer, míg 2016-ban már 323 ezer fájlt detektáltak naponta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ez a jövő: a 10 legfontosabb fogyasztói trend 2017-ben I.

csü dec 8 , 2016
ShareTweetPinShareA világ egyik legnagyobb távközlési eszközgyártó cége hatodik éve teszi közzé a várható fogyasztói trendek szóló próféciáit. A jövőbe tekintő éves jelentés legújabb, hatodik kiadásában a 2017-ben és azt követő években várható 10 legfontosabb fogyasztói trendről számolnak be. 1. MI mindenütt: A haladó internethasználók 35 százaléka szeretne mesterséges intelligencia (MI) […]
robot

És még ez is...