Javul a Telenor 4G beltéri hálózatának minősége a fővárosban

koller-gyorgyA Telenor idei fejlesztéseinek eredményeként jelentősen, 47 százalékkal javul a távközlési vállalat 4G teljes és hálózatának minősége Budapesten – közölte Koller György, a távközlési vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese.

Kifejtette: eddig a felhasználók főleg az utcán találkozhattak jó letöltési sebességgel, az épületeken belül viszont csökkent az ügyfélélmény és a hálózat sebessége. A fejlesztések eredményeként akár pincékben, vagy egy lakás szinte minden zugában is lesz mobilinternet és telefonálási lehetőség. Elmondta: az idei fejlesztésekkel a Telenor az év eleji 37,87 százalékról október elejére 67,32 százalékra bővítette a belváros teljes beltéri 4G lefedettségét, év végére pedig az érték eléri majd a 84,9 százalékot.

Ezt mintegy 450 bázisállomás bekapcsolásával valósítja meg a vállalat, nyolcszáz megahertzes sávban. Hozzátette, hogy a lefedettség javulása a főváros teljes területén tapasztalható, a budai kerületekben azonban lassabban halad a fejlesztés, de az év végére ott is 75 százalék feletti lesz a lefedettség. Koller elmondta azt is, hogy a tervek szerint 2017-ben több mint kilencven százalékra emelkedik a Telenor átlagos teljes beltéri lefedettsége Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg kell a szívnek hasadni: álhírektől és hackertámadásoktól tart Oroszország

sze dec 7 , 2016
ShareTweetPinShareAz Oroszország történelmének és hazafias hagyományainak meghamisítását célzó információs hatásgyakorlás semlegesítéséről és az informatikai rendszerek védelméről is rendelkezik az az „információbiztonsági doktrína”, amelyet kedden írt alá Vlagyimir Putyin orosz elnök. A dokumentum szerint az egyik fő kockázat az, hogy több ország képessé vált arra, hogy katonai célokból informatikai és műszaki […]
Vlagyimir Putyin

És még ez is...