Magyar vállalkozások mutatkoztak be Dubajban

gitexTizenegy magyar vállalkozás vett részt a Közel-Kelet legnagyobb technológiai szakkiállításán október 16-20. között Dubajban.

A GITEX a közel-keleti régió legnagyobb technológiai és innovációs szakmai kiállítása, amelyen csaknem 200 ezer látogató és 4200 kiállító vett részt a világ 144 országából. A 36. alkalommal megrendezett GITEX-en először kaptak helyet startupok is, köztük négy magyar cég. A magyar startupok olyan fejlesztéseket mutattak be, mint az akciókamera stabilizátor, a különleges hőbírású napelem, a nyelvtanulást játékos módon segítő alkalmazás, illetve az eltűnt személyek felkutatását és mentését szolgáló speciális eszköz.

A szakkiállításon a startupok mellett a magyar nemzeti standon hét vállalkozás mutatkozott be, köztük 3D nyomtatással, informatikai biztonsággal, elektronikus aláírással és e-kereskedelemmel foglalkozó cégek. A magyar kiállítók iránt nagy volt az érdeklődés, folyamatosak voltak a megkeresések és konkrét üzleti tárgyalások is történtek. Oszama Naffat, Magyarország Egyesült Arab Emírségek-beli nagykövete a kiállításon tett látogatásán elmondta: az Egyesült Arab Emírségek szinte minden termékből, szolgáltatásból, szakemberből behozatalra szorul. Speciális területeken, mint a vízgazdálkodás, élelmiszerek és mezőgazdasági termékek, építőipar, informatika és innováció, komoly lehetőségek várnak a magyar vállalatokra, amelyeknek azonban éles versenyben kell helytállniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Altatóval raboltak amit értek

sze okt 26 , 2016
ShareTweetPinShareŐrizetbe vették a rendőrök azt a két miskolci nőt, akik alkalmi ismerősük italába gyógyszert kevertek, majd a férfi eszméletlen állapotát kihasználva ellopták pénztárcáját és mobiltelefonját. A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Zsanett 27 éves helyi lakossal és 17 éves társával szemben. A […]
szörnyű

És még ez is...