Invitel: közel kétmilliárd forint uniós támogatás hálózatfejlesztésre

David BlunckAz Invitel Távközlési Zrt. 1,95 milliárd forint európai uniós forrást nyert el legalább 30 megabit másodpercenkénti (Mbit/s) sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére 11 járás közel 100 településére vonatkozóan. A Szupergyors internet program (SZIP) keretében meghirdetett pályázaton az Invitel a makói, a szeghalmi, az ajkai, a békési, a dunaújvárosi, a gyulai, a jászberényi, a mezőkovácsházi, a szarvasi, a szegedi és a várpalotai járásokban pályázott sikerrel. A társaság első körben a makói járásban kezdte meg a korszerűsítési munkálatokat, Óföldeák településen szeptember 21-én már át is adták a villámgyors internethálózatot.

„Célunk, hogy a rendelkezésre álló források felhasználásával minél több háztartás és kisvállalat számára elérhetővé tegyük az Invitel szolgáltatásait. Éppen ezért újabb mérföldkőnek tekintjük, hogy a korábbi hetek munkájának eredményeként, elsőként Óföldeákon, már át is adhattuk a Szupergyors Internet Program keretében fejlesztett korszerű internethálózatot. A fejlesztéssel elősegítjük a gyors internethez és a digitális, interaktív televízió szolgáltatáshoz való hozzáférést azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt megoldható” – fogalmazott David Blunck, az Invitel Csoport vezérigazgatója.

Az Invitel saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatást, valamint a minőségi televíziózás alapjául szolgáló technológiát. A hálózatfejlesztés folytatódik a következő hónapokban is a SZIP és a saját fejlesztések keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Teljes színpalettájában elérhető a Honor 8

ked szept 27 , 2016
Immár minden színváltozatában elérhető a Honor legújabb csúcskategóriás készüléke, a Honor 8. A 32 GB-os változat zafírkék, fehér és antracitfekete, a 64 GB belső tárhellyel ellátott aranyszínben választható a márka hivatalos partnereinél. Az 5,2 hüvelykes Full HD kijelzővel, 12 megapixeles dual kamerával és negyedik generációs ujjlenyomat-olvasóval felszerelt Honor 8 elegáns […]

És még ez is...