Tény: a nők később nyúlnak hozzá, mint a férfiak

lanyokA nők később nyúlnak telefonjaik után, mint a férfiak, de senki se bírja egy percnél tovább. A Kaspersky Lab megbízásából a Würzburgi- és a Nottingham-Trent-i Egyetem közös kísérlete azt találta, hogy a résztvevők, akik egyedül várakoztak egy teremben, átlagosan csak 44 másodpercig bírták ki okostelefonjaik nélkül. A férfiak csak 21, míg a nők 57 másodpercet vártak. A kutatók úgy vélik, hogy a telefon-nyomogatási kényszer egy újonnan megnevezett jelenségre vezethető vissza, ami az angol-szász országokban már saját szlenggé vált betűszóval rendelkezik: a FOMO (fear of missing out) az a félelem, amikor attól tartunk, hogy lemaradunk valami fontos eseményről, ha nem vagyunk az interneten. Egy kérdőívben azok a résztvevők, akik többet használták telefonjaikat, gyakrabban éreztek FOMO-t.

A tanulmány szerint minél többet használjuk telefonjainkat, annál stresszesebbek leszünk. De meglepőmód, amikor az általános elégedettségükről kérdezték a résztvevőket, nem volt különbség a sokat használók és a keveset használók között. Így az okostelefon-használat okozta stressz nincs hatással az általános jólétünkre. A tízperces várakozás során a résztvevők átlagosan az idő felét töltötték okostelefonjukkal. A Kaspersky korábbi kutatásai már kimutatták, hogy sok mindenben támaszkodunk mobilkészülékekre manapság, eszközként használva őket, hogy ne kelljen többé tényeket, adatokat megjegyezni. A válaszadók többsége például nem tudta aktuális partnere telefonszámát, de még mindig emlékezett az otthoni telefonszámra tíz éves korából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gigantikus büntetést kapott az Apple

sze aug 31 , 2016
ShareTweetPinShareAz uniós szabályok értelmében tiltott állami támogatásnak minősülnek az adókedvezmények, amelyeket Írország nyújtott az Apple-nek 2003 és 2014 között, az amerikai informatikai óriáscégnek ezért mintegy 13 milliárd eurót (körülbelül négyezer milliárd forintot) kell visszafizetnie az ír államnak — döntött kedden az Európai Bizottság (EB). „A bizottság arra a megállapításra jutott, […]
Margrethe Vestager

És még ez is...