Digitális technológiák használata: egészen elkeserítő a magyar vállkozások helyezése

koporsoA World Economic Forum friss jelentése, amely az innovációval foglalkozott a digitális gazdaságban. A jelentés összesen 139 országot rangsorol aszerint, hogy milyen mértékben használják az informatikai és kommunikációs technológiákat a versenyképesség és az innováció növelésére, és mennyire állnak készen a digitalizáció kínálta lehetőségek kihasználására. Magyarország idén három helyet előre lépve az ötvenedik helyen áll. A technológia használatát tekintve a lakosság körében a legjobb a helyzet, itt Magyarország a 41. helyen áll.

A digitális technológiák használata az üzleti és a közszférában ugyanakkor jelentősen alacsonyabb értéket mutat (73., illetve 70. hely). Az infokommunikációs technológiák gazdasági hatása tekintetében Magyarország a 36. helyen áll. Ez a mutató a versenyképesség, az innováció és a tudásalapú gazdaság irányába való elmozdulást jelzi. A jelentés a technológia társadalomra gyakorolt hatását is vizsgálja, mindenekelőtt az elektronikus szolgáltatások helyzetét, az úgynevezett e-részvételt és az infokommunikáció oktatásban betöltött szerepét. Ebben a kategóriában Magyarország a 64. helyet foglalja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Acronis azt ígéri, hogy visszaadja az irányítást

sze júl 27 , 2016
ShareTweetPinShareAz Acronis olyan új megoldásokat jelentett be, amelyek a vállalkozásoknak és az informatikai vezetőknek minden eddiginél nagyobb mértékű irányítást biztosítanak a céges adatok és munkahelyi feladatok fölött – például, hogy hol készíthető róluk biztonsági másolat, hol tárolhatók, felügyelhetők és állíthatók helyre. Az Acronis új hibrid felhőarchitektúrájára épülő kibővített alkalmazáskészlettel segít […]

És még ez is...