Szakbarbárokkal oldanák meg az informatikushiányt

Vinko- Bence-EPAMPár hónap alatt képezne ki programozókat az EPAM Systems szoftverfejlesztő – mondta az InfoRádiónak a cég ügyvezető igazgatója. Vinkó Bence szerint a speciális oktatásban részesült munkavállalók az informatika egy szűk területén feltölthetnék az üres informatikai állásokat, de tudásuk nem lesz egyenértékű egy felsőoktatásból kikerült informatikai szakemberével. Vinkó Bence kiemelte, az ágazatban alapvető probléma a szakemberhiány. Az egyetemekről kijövő képzett szakemberek száma nem elegendő, sőt sok esetben a technológiai tudásuk sem felel meg teljesen a kor követelményének.

Nem egyetemi idő alatt és picit „szakbarbárokat” képeznének, ezek az emberek jó programozók lesznek, de nem fognak olyan tudással rendelkezni, mint egy programozó matematikus, aki az egyetemen ezt évekig tanulja. „Sokkal általánosabb képet kapnak. Programozó képzésről beszélünk, egy adott területen, adott programnyelven lesznek bevethetőek ezek az emberek, kamatoztatható tudást kapnak, de semmiképpen sem olyan tág ismeretanyagot, mint az egyetemi évek alatt” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Itt a megoldás az Alcor HD-2600 csatornalista idegesítő automatikus frissítésére

ked júl 26 , 2016
ShareTweetPinShareAz Alcor HD-2600 földfelszíni digitális vevőnél előfordul, hogy bekapcsolás után akár három-négyszer is elindul egymás után az automatikus csatornalista frissítés. Ez után többnyire néhány óráig normálisan működik az eszköz, majd ez után véletlenszerű időpontokban, általában csatornaváltás után ismét frissíteni kezdi a csatornalistát. Megérdeklődtük a gyártótól, hogy mit lehet tenni az […]

És még ez is...