NMHH: változik az e-aláírás szabályozása

szerzodes-alairasA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint másfél évtized után teljesen új alapokra kerül az elektronikus aláírások és az azokra épülő e-szolgáltatások piacának szabályozása: uniós rendelet és új hazai törvény is hatályba lép július elsejétől. Az uniós rendelet bevezeti az úgynevezett bizalmi szolgáltatások fogalmát. Ezek közé tartoznak az eddigi elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatásokon túl az elektronikus kézbesítési szolgáltatások, a weboldal-tanúsítványokkal kapcsolatos szolgáltatások az és az elektronikus bélyegző is.

Az uniós szabályozás a bizalmi szolgáltatások újragondolásával megteremti a szolgáltatások egységes piacát, az egységes jogalkalmazást és felügyeleti szabályokat is – olvasható. Közölték, a bizalmi szolgáltatásokról az uniónak megküldendő tagállami, úgynevezett bizalmi listát az NMHH vezeti majd, és a szolgáltatások felügyeletét is a hatóság látja el. Az új szabályozással erősödhet a szolgáltatások biztonsága, jobban érvényesülhetnek a felhasználók jogai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Optimista az Epson: számlanyomtatót dob piacra

pén júl 1 , 2016
ShareTweetPinShareAz Epson bemutatta a TM-T88VI számlanyomtatót, amely a hagyományos pc-alapú POS-rendszerekkel és az egyre népszerűbb webes és mobil megoldásokkal egyaránt könnyedén használható. A TM-T88VI akár 350 mm/mp-es nyomtatási sebességgel képes működni. A készülék támogatja az adatjelzőket (beacons) is, amelyek segítik a mobileszközöket a legközelebbi nyomtató megtalálásában, így ideális választás lehet […]
számlatömb

És még ez is...