Annyi a kék számoknak

kek-szamJúlius elsejével változik a kék számok — tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel. Péntektől az eddigi kék számok a jövő év végéig még ingyenesen hívható zöld számként használhatók. Új kék számot január közepétől már nem lehetett igényelni, a díjváltozás után pedig a meglévőekre kiadott engedélyeket a hatóság 2017. december 31-ével végleg visszavonja – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Az NMHH a kék számok hívásdíjával kapcsolatos sokasodó fogyasztói panaszok miatt rendelte el a kékszám-szolgáltatás megszüntetését.

A kék számokat 1997-ben azért vezették be, hogy az akkori, zömmel vezetékes telefont használók a számot az ország bármely pontjáról ugyanannyiért, a helyi hívás díjáért hívhassák. A helyi és a távhívás díjkülönbözetét a hívott fél fizette, ám a mobiltelefonálás elterjedésével a helyi hívás fogalma értelmét vesztette, a kék számok hívásáért a szolgáltatók különböző díjakat számláztak, és gyakran ezeknek a számoknak a hívása többe került, mint bármely más belföldi hívás. Ezzel viszont a szolgáltatás éppen a lényegét, a kedvezményes díjazást vesztette el, így az NMHH a megszüntetés mellett döntött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MTVA: 27 milliós keretösszeg mobiiltelefon-vásárlásra

csü jún 30 , 2016
iSTYLE Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte a Médiaszolgáltatás – támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tenderét, amelyet okos mobiltelefonok vásárlására írtak ki, összesen nettó 27 millió forint keretösszegig. A tendert az iSTYLE 25 677 300 forinttal nyerte meg. Az eszközök szállítására elvárt határidők feszesek: 1 – 5 darab készülék lehívása […]

És még ez is...