Végre megvan, mitől virágzik fel a budapesti kreatív ökoszisztéma

Design-TerminalA budapesti kreatív ökoszisztéma, vagyis startupok, dizájnerek és gyártók összekapcsolódását és fejlődését segítő honlap munkálatainak elindulását jelentették be szombaton a Brain Bar Budapest elnevezésű rendezvényen. Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője azt mondta, hogy a Budapest Makers portál hiánypótló lesz. A térképalapú adatbázis olyan felületet fog biztosítani a vállalkozást indítani akaró hazai fiatalok vagy épp a külföldi befektetők számára, amelyen megtalálják a számukra fontos információkat és témákat.

Hangsúlyozta, hogy egy ilyen kezdeményezés megvalósításához a technológiai és innovációs ipar, a kormányzat és a startup világának összefogására van szükség. Ennek jegyében a hivatalosan ősztől induló honlap a Desing Terminál, az IBM és a We Love Budapest portál összefogásával, a Digitális Jólét Program támogatásával valósul meg. Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai üzletfejlesztési igazgatója elmondta, a portál ötlete egy évvel ezelőtt született meg. Az IBM közreműködésével megvalósult első hasonló honlap New Yorkban indult, és ma már csaknem húsz nagyvárosban – köztük Londonban, Berlinben, Amszterdamban, Prágában – működnek ilyen portálok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Drágul az Evernote

csü jún 30 , 2016
Hivatalos blogoldalán az Evernote a bejelentette az „árazási tervek módosítását”, ami valójában az ingyenes alapcsomagot felhasználók kurtításáról, s a prémium csomagok jelentős áremeléséről szól. Az alkalmazást következő alkalommal megnyitó felhasználóknak azonnal el kell dönteniük, hogy maradnak az alapváltozaton – a Basic felhasználók mostantól legfeljebb két eszközre telepíthetik a programot -, […]

És még ez is...