Szigorítják Kínában a mobil alkalmazások használatát

scanner-okostelefonKínában a mobil internetes alkalmazások kibocsátóinak a jövőben meg kell követelniük a valódi névvel történő regisztrációt, s az alkalmazások szolgáltatóinak hatvan napig meg kell őrizniük a felhasználók tevékenységi naplóját – jelentette be a szigorítást Pekingben a kínai internetfelügyelet. Az augusztus 1-jén hatályba lépő új szabályozás ugyanakkor arra is kiterjed, hogy megakadályozza a szolgáltatóknak a felhasználók személyes adataihoz való túlzott hozzáférését. Indoklásában a felügyelet azt hangoztatta, hogy céljuk egyszerre gátat szabni az „illegális információk” – erőszakos, obszcén és pornográf tartalmak, valamint rémhírek – mobil alkalmazások révén történő terjesztésének, illetve megvédeni a felhasználók jogait.

A felhasználók a jövőben is választhatnak majd maguknak felhasználónevet, de csakis a valódi nevükkel történő regisztrációt követően. Az eredetinek feltüntetett adatokat a szolgáltatóknak kell ellenőriznie mobiltelefonon, vagy más módon. Ugyancsak az ő feladatuk lesz figyelmeztetést kiadni, korlátozni a hozzáférést, felfüggeszteni a frissítést, vagy bezárni valakinek a fiókját, ha az illető törvénybe ütköző információt, tartalmat tesz közzé. Az alkalmazások biztonságáért és törvényességéért az app-áruházak üzemeltetőit teszik felelőssé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bővít az IBM Székesfehérváron: 410 új munkahely

csü jún 30 , 2016
Az IBM 3,2 milliárd forintból bővíti székesfehérvári it-szolgáltató központját, ehhez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosít. (Azaz minden egyes állampolgárnak több, mint ezer forintjába kerül a bővítés. A -szerk- megj.) Ezzel 410 új munkahely jön létre. A mindannyiunk által megtámogatott multinacionális társaság, a jelentősen bővülő székesfehérvári egységében […]

És még ez is...