A felhasználók egyötöde kockáztatja adatait mobilos alkalmazásokkal

mobilA Kaspersky Lab legújabb kutatása szerint nem fordítunk kellő figyelmet a biztonságra új applikációk telepítésekor. A felhasználók 63 százaléka nem olvassa el figyelmesen a licencszerződést új app telepítése előtt, egyötödük pedig átugorja az ilyenkor felugró üzeneteket és rögtön a letöltésre kattint. Pedig, ha nem olvassuk át a licencszerződéseket vagy üzeneteket mobilos appok telepítésekor, nem vagyunk tisztában azzal, mit is fogadunk el. Egyes alkalmazások hozzáférhetnek adatainkhoz, más alkalmazások telepítéséhez, de akár meg is változtathatják az eszköz operációs rendszerének beállításait teljesen legálisan, mert engedélyt adtunk nekik.

A kérdőív arra is rámutatott, hogy a felhasználók majdnem fele (43 százalék) lehet veszélyben alkalmazásaik miatt, mert letöltéskor nem korlátozzák az applikációk engedélyeit. A válaszadók 15 százaléka nem szab határt az appok hozzáférésének, 17 százalék ad engedélyt az alkalmazásnak, ha az kéri, ám azután megfeledkezik róla, míg 11 százalék úgy gondolja, nem tudja megváltoztatni ezeket a jogosultságokat. Ha az alkalmazásengedélyeket nem ellenőrizzük és elfogadjuk őket, teljesen legálisan hozzáférhetnek a mobiltelefonon tárolt személyes és privát adatokhoz, kezdve a névjegyekkel, fényképekkel a helymeghatározó adatokig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EU-barát az új Kingston pendrive

hét máj 30 , 2016
ShareTweetPinShareA Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., leányvállalata az Európai Unió által május 24-én hatályba lépett adatvédelmi rendeletével összhangban bemutatta két új, hardveresen titkosított USB-meghajtóját. A DataLocker SafeConsole felügyeletével elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) és DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP30DM) pendrive-ok eleget tesznek a szigorú it-biztonsági Federal Information Processing […]
Kingston pendrive

És még ez is...