Tavaly ismét növekedni kezdett a HP Magyarországon

1

HP-eredmenyekFriss, nyilvános cégadatok szerint, ha enyhén is, de nőtt a Hewlett-Packard magyarországi forgalma. A Hewlett-Packard Informatikai Kft. 2014-es forgalmát közel másfél milliárd forinttal tudta növelni, ám ez a növekedés jóval alulmúlja a korábbi évek növekedési ütemét: a 2010-es nyolcmilliárd forintos árbevétel négy év alatt 26 milliárd főlé nőtt. Az üzemi eredmény is szépen növekedett, 580 millióról 865 millió forintra. Az erősödés a létszámadatokon is látszik, idén már több, mint száz fővel erősödött a társaság

A Hewlett-Packard Magyarország Számítástechnikai és Elektronikai Berendezéseket Forgalmazó és Szolgáltató Kft. hozta a tavalyi eredményt, ami azért is dicséretes, mert 2010 óta több, mint a felére, 46,7 milliárdról húszmilliárdra esett vissza a társaság forgalma. A társaság megduplázta az üzemi eredményét.

A Hewlett-Packard Technológiai Licencek és Licencnyújtó Kft.-nek 2010 óta romlik az eredménye, az akkori 68 millió forint bevétel tavaly 33 millióra csökkent, ami valamivel több, mint négymillió forinttal kevesebb a 2014-es eredménynél. Némi vigasz lehet, hogy az üzemi eredmény kisebb arányban romlott, 4,4-ről, 4,2 millióra.

Érdekesség, hogy ha összeadjuk a HP cégeinek a forgalmát, akkor az derül ki, hogy a tavalyi emelkedés ellenére a 2010-es 54,6 milliárdról 47,5 milliárd forintra csökkent a társaság forgalma.

One thought on “Tavaly ismét növekedni kezdett a HP Magyarországon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nyomoz a rendőrség a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadás ügyében

ked máj 3 , 2016
Hackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját, a megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás jelenleg szünetel – közölte M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke vasárnap délben az MTI-vel. M. Tóth Ildikó közleménye szerint a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadásról vasárnap reggel értesültek. A problémát azonnal jelezték a weboldalt üzemeltető […]

És még ez is...