Nyomoz a rendőrség a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadás ügyében

nyariegyetemHackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját, a megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás jelenleg szünetel – közölte M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke vasárnap délben az MTI-vel. M. Tóth Ildikó közleménye szerint a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadásról vasárnap reggel értesültek. A problémát azonnal jelezték a weboldalt üzemeltető külső cégnek, illetve a rendőrségnek. A megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás átmenetileg szünetel. A támadást követő helyreállítás után, várhatóan egy-két napon belül ismét elérhető lesz a nyariegyetem.hu weboldal – ismertette a részleteket a sajtófőnök.

Hozzátette: a gyors intézkedés különösen fontos, mivel a nyári egyetem kurzusaira május 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők, és a kapcsolattartásnak fontos eszköze a website. A Debreceni Egyetem informatikai szolgáltató szervezete az összes egyetemi weboldalra kiterjedő ellenőrzést indított. Az intézmény egyéb honlapjain más támadást nem észleltek, a feltört honlapot letiltották – jegyezte meg a sajtófőnök. Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének gyanúja miatt – közölte az MTI érdeklődésére Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A nap képe: Lányok napja a Ustream-nél

ked máj 3 , 2016
ShareTweetPinShareColleen Bell amerikai nagykövet (jobbról) egy beszélgetésen vesz részt a Ustream Hungary Kft. Lányok napja elnevezésű rendezvényén az internetes videoközvetítés-szolgáltató budapesti fejlesztői központjában 2016. április 28-án. ShareTweetPinShare

És még ez is...