Kiderült miért fog kihalni az emberiség

sperma-Woody-AllenA mobiltelefonok sugárzása károsíthatja a férfiak nemzőképességét aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annál kétszeresére nőhet a spermaszám terméketlenséggel fenyegető csökkenésének a kockázata – állapították meg izraeli kutatók. Az összefüggést a haifai Carmel egészségügyi központ és a haifai Műszaki Egyetem kutatói vizsgálták, eredményeiket a Reproductive BioMedicine online szaklapban tették közzé – adta hírül a The Times of Israel hírportál. A nyugati országokban élő férfiak spermájának minősége folyamatosan romlik, jelenleg a becslések szerint a párok termékenységi gondjai negyven százalékban írhatók a rossz spermaminőség számlájára.

Az Ariel Zilberlicht vezette kutatócsoport a mobilhasználat és a spermaminőség közötti összefüggést vizsgálta. Eredményeik alapján azoknál, akik az ágyéktól fél méteren belül hordták telefonjukat, olyan szintre csökkenhetett a spermiumszám, ami már meddőséghez vezethet. A telefonjukat egész nap a nadrágzsebükben hordó férfiak 47 százalékánál a spermiumok koncentrációja olyan alacsony volt, amilyen a férfi lakosságnak csak 11 százalékánál fordul elő. Azok esetében, akik naponta több mint egy órát beszéltek a készüléken vagy akkor telefonáltak, amikor a mobil éppen töltőn volt, kétszeresére nőtt az alacsony spermiumszám kockázata – állapította meg a tanulmány. A kutatók azért hozzáteszik, hogy nagyobb létszámú vizsgálatokra lenne szükség, hogy a mobiltelefonok sugárzása és a férfiak terméketlensége közötti összefüggést egyértelműen bizonyíthassák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elő lehet már regisztrálni az új Samsung Galaxy-t

sze febr 10 , 2016
Február 21-én, a barcelonai Mobil Világkongresszus (Mobile World Congress, MWC) előestéjén mutatja be a Samsung következő Galaxy csúcsmodelljét, az érdeklődők a Telenor online felületén regisztrálva elsőként értesülhetnek a készülék hivatalos érkezéséről. 2016. február 9-étől elérhető a Telenor Magyarország weboldalán a regisztrációs felület, amelyen az érdeklődők a Samsung új Galaxy csúcsmodelljének […]
Samsung

És még ez is...