Biztonságtudat vs. veszélyérzet

matrixNovember 19-e és 22-e között rendezte meg a Kaspersky Lab Budapesten a Cyber Security Weekend for Europe konferenciát, hogy megvitassa az aktuális biztonsági trendeket, áttekintse a 2016-ra vonatkozó előrejelzéseket, és tanácsot adjon arra vonatkozólag, hogy a vállalkozások miképpen védhetik meg magukat a kibertámadásoktól. “A bűnüldöző szervek, a vállalkozások és az akadémiai szféra közötti együttműködés elengedhetetlen a számítógépes bűnözés elleni hatékony küzdelemhez. Közösen dolgozunk azon, hogy azonosítsuk és felszámoljuk a kártékony infrastruktúrákat, valamint, hogy segítsünk megszüntetni az áldozatokat ért fertőzéseket” — mondta felszólalásában Gary McEwen, az Europol EC3 stratégiai elemzője.

McEwen szerint a számítógépes biztonság nem csupán az informatikusok problémája, hanem mindenkit érint, az otthoni felhasználókat és családjukat, a kisvállalkozásokat és a nagy szervezeteket egyaránt. Az információk megosztása és egy biztonságtudatos gondolkodásmód felépítése nagyon fontos. (Szerintünk inkább a veszélyérzetet lenne szükséges kialakítani sokakban. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megérkeztek az első Windows 10 csúcsmobilok

csü nov 26 , 2015
ShareTweetPinShareNovember végével megérkeznek a boltokba az első Windows 10 operációs rendszert futtató, prémium kategóriás okostelefonok: a Lumia 950 és a Lumia 950 XL – jelentette be a Microsoft. A telefonok a Microsoft eddigi legjobb okostelefonjai, amelyeket tervezői a Windows 10 élményre építettek — olvasható a társaság közleményében. Az Office alkalmazások […]
Windoes 10

És még ez is...