Áttörés az 5g felé vezető úton

5GÁttörést ért el az Ericsson által vezetett IRIS projekt, amelynek eredménye egy szilícium-fotonikus kapcsoló, amely lehetővé teszi több ezer optikai áramkör elhelyezését egyetlen chipen. Az első chip már a tesztelési és elemzési fázisban van: siker esetén ez az utóbbi évek egyik legfontosabb eredménye lehet a hálózati technológiák terén, ami utat biztosít az egyetlen chipre integrált optikai rendszerek új generációja, és végső soron az 5G megvalósulása felé számára. Az IRIS projektet az Európai Bizottság finanszírozza az egyedi célzott kutatási projekt (STREP) program keretében.

„Az optikai kapcsolatok kritikus szerepet fognak játszani az adatközpontok fejlődésében. A szilícium-fotonika jelentősen javítja a költség- és energiahatékonyságot” – mondta el Peter Christy, a 451 Research kutatási igazgatója. Hozzátette, az Ericsson felhőprojektje és a HDS 8000 elsőként alkalmazzák kereskedelmi szinten a szilícium-fotonikát az adatközpontok területén. Az Ericsson kutatói már benyújtották a vonatkozó szabadalmi kérelmeket. A projektkonzorciumot az Ericsson vezeti, tagjai között nincs magyar szereplő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre kész Magyarország legteljesebb címeradatbázisa

ked okt 13 , 2015
ShareTweetPinShareTöbb évi kitartó, megfeszített munkával elkészült Magyarország legteljesebb és legpontosabb címeradatbázisa, amely az ország 19 megyéjének és 3046 településének címere mellett – szöveges magyarázattal kiegészítve – a történelmi Magyarország valamennyi királyi, állami és vármegyei jelképét is bemutatja. A honlapot a Design & System készítette anyagi támogatás nélkül, csupán lelkesedésből és […]

És még ez is...