Gigantikus összegeket költenek a vállalatok, ha a virtuális infrastruktúrájuk sérül

dollarsA nagyvállalatok átlagosan több mint nyolcszázezer dollárt fizetnek egy-egy biztonsági incidens után, ha a virtuális infrastruktúra is érintett, ami épp kétszer annyi, mint a csak a fizikai infrastruktúrát érintő támadások helyreállítási költsége — állapította meg a Kaspersky Lab friss kutatása. A jelentés szerint a kis- és középvállalatok (kkv) a támadások során megtapasztalhatják ugyanazt a helyzetet, mint a nagyvállalatok. Általánosságban elmondható, hogy a kkv-k infrastruktúrájában keletkező károk összege egy-egy támadás során elérte a huszonhatezer dollárt. A virtuális infrastruktúra érintettsége esetén ez az összeg pedig megközelítette a hatvanezer dollárt.

A fő oka a többletköltségeknek, hogy a vállalkozások többsége a legfontosabb műveletekhez virtuális infrastruktúrát használ. Azon vállalkozások hatvankét százaléka, amelyek már rendelkeznek virtuális platformokkal, a legkritikusabb műveleteket ezeken a platformokon hajtják végre. A virtuális környezetek védelmének komplexitása és a fenyegetések kockázatának helytelen megítélése az a két fő tényező, amely növeli a helyreállítási költségeket a virtuális környezetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a Honor 7

vas aug 30 , 2015
A Honor bemutatta új zászlóshajójának európai verzióját. A Honor 7 teljes fémvázzal és számos innovatív funkcióval érkezik, amelyeket egy dedikált „okos” gombbal és mozdulatvezérelt ujjlenyomat-olvasóval lehet aktiválni. A gyártó közleménye szerint a Honor 7 fémháza prémium tapintási élményt kínál. Az 5,2 hüvelykes méret, a jól elhelyezett gombok és szenzorok emellett […]

És még ez is...