Vád alatt a mobiltelefoncsalók Bonnie és Clyde-ja

Bonnie-ClydeA Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy interneten hirdető csaló párossal szemben. A huszonkét éves jászladányi nő és tizenkilenc éves férfi társa 2013 júliusa és novembere közötti időszakban az egyik internetes hirdetési oldalon különböző felhasználónevek alatt több, nagy értékű mobiltelefont hirdetett meg eladásra. Az elkövetők a telefonokat, amelyek valójában nem voltak soha a birtokukban, rendkívül alacsony áron kínálták. A vevőként jelentkező sértettekkel a csalók telefonon abban egyeztek meg, hogy a kialkudott vételárat a nő nevére nyitott folyószámlára utalják át és ezt követően fogják a készülékeket postán megküldeni a vevők részére.

A nő a sértettek által átutalt összegeket a bankszámláról fel is vette, azonban a telefonokat nem küldték meg a vevőknek és egy idő után nem is voltak semmilyen módon elérhetők a vádlottak. A nő az átutalt összegekből férfi társa részére is juttatott, aki annak bűnös eredetével tisztában volt. A csalók a fenti módon kilencvenhét vevőnek okozott változó, általában negyven-hatvanezer forint összegű kárt. A járási ügyészség a nőt kilencvenhét rendbeli, míg férfi társát – aki valamivel kevesebb esetben működött közre – hetvennyolc rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A nő a nyomozás korábbi szakaszában előzetes letartóztatásban volt, jelenleg azonban mindkét vádlott szabadlábon védekezik. A vádlottakkal szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Lenovo értesít, milyen élmény lesz a Windows 10

szo aug 1 , 2015
ShareTweetPinShareA Lenovo bejelentette, hogy megkezdi a Windows 10 operációs rendszerrel telepített új termékek értékesítését. A gyártó egy részletes listát tett közzé arról, hogy mely termékei jogosultak a Windows 10-re való frissítésre. A kínai gyártó együttműködött a Microsofttal annak érdekében, hogy a Windows 7 SP1 és 8.1 operációs rendszert futtató Lenovo […]

És még ez is...