A telefon csak telefonálásra való?

telefonBár a felnőtt magyar internetezők többsége egyre hatékonyabban és egyre több tevékenységre használja a netet és a kapcsolódó technológiákat, a digitális jártasság (kompetenciák) terén még van hová fejlődniük. Különösen igaz ez az okoseszközök kapcsán, az általuk nyújtott lehetőségeket korántsem használják ki teljes körűen. A netezők azonban nyitottak is a fejlődésre, hetven százalékuk számára kimondottan fontos digitális írástudásának folyamatos fejlesztése – derül ki az eNETMagyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából, amely a digitális kompetencia kérdésével foglalkozik.

A felnőtt magyar netezők húsz százaléka alacsony, negyvenhárom százaléka közepes, harminchét százaléka pedig magas digitális kompetenciával rendelkezik az internetezés terén. A netezők közül egyre többen már nem csupán email küldésre és információkeresésre használják a netet, hanem akár telefonálásra, fájlmegosztásra, sőt weblapkészítésre is. Az okostelefon és a tablet teljes körű használata azonban még elmarad az asztali számítógép és laptop mögött, a válaszadók több mint harmada nem, vagy csak kis mértékben aknázza ki az ezen eszközök által nyújtott lehetőségeket. Utóbbi csoport okostelefont például vagy egyáltalán nem használ, vagy csak az alapvető funkcióit veszi igénybe, mivel úgy véli „a telefon csak telefonálásra való”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Elavultak az iskolák wifi rendszerei

pén júl 31 , 2015
ShareTweetPinShareTöbb éve elavult vezeték nélküli rendszereket használnak az iskolákban világszerte. Az oktatási intézmények többsége nem tudja tartani a lépést a folyamatosan növekvő igényekkel, és csak alacsony minőségű wifi hozzáféréssel rendelkezik – derül ki a British Educational Suppliers Association (BESA) felméréséből. A probléma legfőbb oka a nem megfelelően átgondolt hálózat és […]
wifi

És még ez is...