Az internet veszélyt jelent a kommunista pártra

kinaAz internet ideológiai csatatérré vált, mely kiváló terepet jelent a “nyugati ellenséges erők” számára akár arra is, hogy forradalmat szítsanak Kínában – állítja a kínai hadsereg hivatalos lapja egy szerkesztőségi cikkében. A Népi Felszabadító Hadsereg újságja az internetes ideológiai biztonság fenntartásának szükségességére figyelmeztet, a világháló ennek hiányában ugyanis jelentős veszélyek forrásaként szolgálhat a cikkíró szerint. Az internet eszmék csataterévé fejlődött, s aki jobban szabályozni tudja azt, az nyeri a háborút — fogalmaznak a lapban.

Ellenséges nyugati erők kisebb számú kínai “ideológiai árulóval” együtt a világhálót használva rossz szándékkal támadják a Kínai Kommunista Pártot, annak alapítóit, hőseit – fogalmaz a cikk, melyet a Csiusi (Igazság Keresése) című központi kiadvány honlapja is átvett. Az emögött álló szándék az, hogy a fent említett csoportok univerzális értékek, alkotmányos demokrácia hirdetésével összezavarják az embereket, végül pedig „színes forradalom” kirobbantásával megbuktassák a fennálló berendezkedést — állította az újság cikkében, a volt szovjet tagköztársaságokban a 2000-es évek elején indult mozgalmakra utalva. Egy rezsim egyik napról a másikra való bukása gyakran az eszmék hosszú távú eróziójának következményeként történik meg — figyelmeztet az írás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

2015: Somogy kistelepüléseihez is csak elér az internet

ked máj 26 , 2015
Mintegy százharminc kilométernyi kilencvenhatszálas optikai kábelt építenek ki szeptember végéig a kaposvári kistérségben, hogy a települések csatlakozhassanak az országos szélessávú gerinchálózatra – tájékoztatta a Somogy Megyei Önkormányzat az MTI-t. A nyílt hozzáférésű hálózat végpontjait az Optanet Kft. építi ki 16 településen. A hálózatra rákapcsolják az önkormányzatokat, az iskolákat és az e-Magyarország-pontokat. […]
optikai kábel

És még ez is...