Mosolyog, pislog, mozgatja a száját az első kínai humanoid robot

robotPekingben bemutatkozott Jangjang, a szárazföldi Kína első, emberi gesztusokra képes humanoid robotja, amely egyszerre hasonlít egyik alkotójára, egy kínai nőre és – amerikai riporterek szerint – Sarah Palin volt alaszkai kormányzóra, egykori alelnökjelöltre. A globális mobil internet témakörében rendezett egyhetes konferencián és kiállításon talán a legnépszerűbb az a hosszú hajú, szemüveges nő, aki mosolyogva, időnként pislogva, „beszéde” közben ajkait mozgatva bűvölte el közönségét. A dobogón mellette állt az a nő, a robot fejlesztői csoportjának egyike, akiről Jangjangot megmintázták. Az „ikrek” kezet fogtak és meg is ölelték egymást.

Jangjangot távirányítással működtetik, a szenzorok egy másik emberen vannak, aki a háttérből mindent figyelve például fejmozgásával idézi elő a bábu fejének azonos mozgását. Szung Jang elmondta, hogy hasonmását egy különleges szilikagélből alkották, amely látványában és tapintásában az emberi bőrt idézi. Jangjang a negyedik robot, amelyet a sanghaji Shanghai Shenqing Industry (SSI) gyártott és az eddigiek közül ő tudja a legtöbbet. Leginkább az arca kifejező. Szung elmondta, hogy gépi másával dolgozni különleges élményt jelent a számára, a helyzet arra inspirálja, hogy azt mindig tökéletesítsék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megünnepelte volna a lopott mobilokat... megcsípték

ked máj 5 , 2015
A Tiszavasvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. László 43 éves tiszadobi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. április 29-én 17 óra 20 perckor besurrant egy tiszadobi családi házba, ahonnan több üveg szeszes italt tulajdonított el. Az udvarról […]
tolvaj

És még ez is...