Négy tanács a vállalatoknak, az „életben maradásért”

hackerA kiberbűnözők kitartóak és egyre fejlettebb módszereket alkalmaznak, ennek ellenére a vállalatok hatékonyan védhetik magukat, ha megfogadják a Symantec szakértőinek javaslatait.

  • Készüljenek fel: a fejlett fenyegetésekkel kapcsolatos információs adatbázisok és az ezeket alkalmazó megoldások lehetővé teszik a behatolások jeleinek észlelését, ezáltal a gyorsabb reakciót incidens esetén.
  • Erős biztonsági megoldásra van szükség: elkerülhetetlen a többrétegű végponti biztonság, hálózati biztonság, titkosítás, erős autentikáció és előzetes vizsgálatokon alapuló, reputáció alapú technológiák alkalmazása. Az it-osztályra nehezedő nyomás megbízható külső biztonsági cég alkalmazásával enyhíthető.
  • Felkészülés a legrosszabbra: az incidensek megfelelő kezelése biztosítja, hogy a biztonsági folyamatok optimálisan, mérhetően és megismételhető módon működnek, a korábban begyűjtött tapasztalatokból leszűrt tanulságok pedig erősítik a biztonsági készenlétet. A vállalati it-biztonsági szakembereknek érdemes megfontolni külső szakértő bevonását a krízisek kezelésére.
  • Folyamatos oktatás és képzés: A cégek számára elengedhetetlen a protokollok és előírások kidolgozása a személyes és vállalati eszközökön található érzékeny adatok védelmére. Fontos a folyamatos belső értékelés – próbariadók segítségével –, ugyanis ez biztosíthatja a megfelelő fellépést a kiberbűnözők fenyegetései ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Youtube-videók életet menthetnek

pén ápr 17 , 2015
ShareTweetPinShareA barlangfalra felfestett graffitiket megörökítő YouTube-videók segítségével követik nyomon a kutatók egy szaúd-arábiai barlangi tó vízszintjének a változását. A Rijádhoz közeli Dahl Hith-barlangot, amely igen népszerű fürdőzőhellyé vált a városlakók körében, a talajvíz tölti fel. A szomszédos területeken folytatott öntözés miatt az elmúlt évtizedekben megcsappant a barlangi tó vízszintje, most […]

És még ez is...