Nyakunkon a Magyar Ifjúsági Robot Kupa


Már lehet jelentkezni a Magyar Ifjúsági Robot Kupára (a MIRK2015-re) a RoboCupJunior (RCJ) világverseny selejtezőjére. A RoboCup egy kutatási oktatási projekt, amelyet USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robotfejlesztések és a mesterséges intelligencia kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában. A junior versenyeket és a szimpóziumokat 2000-ben azért indították, hogy tanuljanak egymástól és a felnőttektől a világ különböző tájairól érkező ifjúsági csapatok. Ezért is van az egyéni versenyszámok után az összetett csapatok (Super Team-ek) versenye, illetve utolsó nap a tudományos tanácskozás. Az idei világverseny Kínában, Hefei-ben lesz július 17-23 között. Hefei volt az első tudományos és technológiai innovációs város Kínában, amelyben már több mint hétmillióan laknak.

Magyarországon 2007-ben szervezte az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) az első minősítő versenyt, s egy év kivételével, minden évben tudtuk képviselni hazánkat a világversenyeken ifjúsági csapatokkal. Az idei MIRK2015 lesz a 9. minősítő verseny. A RoboCupJunior eltér a diákok számára rendezett egyéb robotikai versenyektől. Először is, az RCJ inkább az oktatásra összpontosít, és kevésbé a versenyre. Másodszor, az RCJ versenyszámok ugyanazok egyik évről a másikra, de a jól felépített tanulási környezet miatt a diákok egyre kifinomultabb megoldásokat hoznak létre ahogy bővül a tudásuk. Harmadszor,az RCJ kihívások – foci, a menekítés és a tánc – már ismertek, a nézőknek nincs szükségük a bonyolult szabályok magyarázatára, ahhoz hogy megértsék amit látnak. Negyedszer, az RCJ sokkal mélyebbre ás a számítástechnika és a programozás területén, mert a hangsúlyt az autonóm robotokra helyezi. Végül pedig, az RCJ egy küszöb a nemzetközi RoboCup kezdeményezéshez, amely erősen elkötelezett abban, hogy a fiatalokat a technika területére vonzza. A MIRK2015 időpontja április 17. péntek, helyszíne a Nyíregyházi Főiskola.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SAP felhőben az NHL adatai

hét márc 2 , 2015
Megújítja statisztikai platformját az NHL. Az észak-amerikai profi jégkorongliga jobb szurkolói élményt kíván adni az SAP technológiájával a sportág rajongóinak — jelentették be a felek. A több évre tervezett együttműködés első lépése már megvalósult: új köntöst kapott a statisztikai oldal, amelyen újfajta adatmegjelenítésekre is lehetőség van. A cél az, hogy […]
felhő

És még ez is...