Cisco: ez a jövő V.

smart-cityA Cisco, Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira.

Prediktív kontextus
Előrejelzés: A prediktív kontextusra épülő iparág az elkövetkező négy évben az alkalmazásfejlesztés egyik legfontosabb területévé válik. A felhasználók tevékenységének és tartózkodási helyének ismeretében új szolgáltatások fejleszthetők – az innováció fókusza jellemzően a közlekedés és a kereskedelem lesz. Mit jelent mindez a gyakorlatban? A prediktív kontextus segíthet a forgalom és ezáltal a nagyvárosok szén-dioxid kibocsátásának csökkentésében is. Szakértők szerint a nagyvárosi forgalmi dugók mintegy negyven százalékát a parkolóhelyekre vadászó autósok okozzák. Az energia és a közműszektor is jó terep a prediktív kontextus alkalmazására. A környezeti érzékelők adataira hagyatkozva például az energiaszolgáltatók könnyebben tudják előre jelezni a felhasználásban jelentkező csúcsidőszakokat és ennek alapján szervezni az ellátást. A terület egyik kulcsfontosságú innovatív fejlesztése az intelligens termosztát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

2015: fura idők jönnek I.

vas dec 21 , 2014
A Samsung szerint 2015-ben és azt követően öt technológiai trend határozza majd meg a mindennapi életünket. Ran Merkazy, a Samsung Európai Innovációs Központjának munkatársa szerint „a modern technológiai vívmányok hihetetlen hatással vannak életünkre. Az új trendek pedig teljesen felforgatják majd a mindennapjainkat, azt, ahogyan élünk, dolgozunk, és azt is, hogy […]
okosóra

És még ez is...