A Barion már bankkártyaadatot is kezelhet

bankBarion megszerezte a PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standards) tanúsítványt, ami ahhoz szükséges, hogy az egyetlen engedélyezett magyarországi e-pénz szolgáltató bankkártyaadatokat is kezelhessen. Annak érdekében, hogy az e-pénz használata még egyszerűbb és kényelmesebb legyen, a Barion mögött álló Sense/Net Zrt. a közeljövőben tervezi a bankkártyás számlafeltöltés bevezetését. Ennek első lépcsőjeként a PCI DSS tanúsítványt szerezte meg a cég, ami igazolja a szigorú biztonsági előírásoknak való megfelelést, és lehetővé teszi, hogy a Sense/Net bankkártya-elfogadóvá váljon, bankkártyaadatokat kezeljen és akár tároljon is.

A Barion esetében a tanúsítvány megléte lehetővé teszi, hogy az e-pénz még több fizetési megoldásba épüljön be, emelheti az elfogadóhelyek számát és a szolgáltatás biztonságát is. A PCI DSS szabvány előírásainak betartását egy 80 oldalas, 12 kategóriából és több száz pontból álló lista igazolja. A Barion tanúsításához szükséges biztonsági letapogatást (network scan) az amerikai Comodo HackerGuardian végezte, a cég elsőre megfelelt a 32 pontból álló ellenőrzés minden előírásának. Az ellenőrzést negyedévente újra el kell végezni. A PCI DSS szabvány betartása igazodik az e-pénz kibocsátói engedély megszerzéséhez kötelezően előírt COBIT alapú információbiztonsági szabályokhoz, amely alapján a cég működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A K&H Bank hatmilliárdot költ digitális fejlesztésre

pén dec 19 , 2014
A K&H Bank a következő három évben hatmilliárd forintot költ digitális fejlesztésre, hogy a szolgáltatások alkalmazkodjanak az átalakuló bankolási szokásokhoz – közölte a pénzintézet az MTI-vel. A fejlesztést az indokolja, hogy minden tizedik ügyfél – főleg a harminc évnél fiatalabbak – már kizárólag a digitális megoldásokat választják pénzügyeik intézésére egy […]
dollár

És még ez is...