Az Apple leállította internetes kereskedését

rubelA rubel árfolyamának zuhanása, napon belül is rendkívüli kilengéseket mutató árfolyama miatt az Apple Oroszországban leállította termékeinek internetes értékesítését, a fogyasztók megrohamozták az elektronikai cikkeket és bútorokat árusító üzleteket, sokan a valutaváltó helyeken próbálják megtakarításaikat valutára váltani és hiány van a külföldi új autókból. „Oroszországi online üzletünk jelenleg nem elérhető, amíg felülvizsgáljuk árainkat” — közölte Alan Hely, az amerikai információ-technológiai óriáscég, az Apple szóvivője, aki egyben elnézést kért a vevőktől.

Az Apple november végén húsz százalékkal emelte fel árait az orosz piacon, így például okostelefonjának legújabb modellje, az iPhone 6 16 gigabájtos változata 39 990 rubelbe kerül, az árat nyolcezer rubellel emelték meg — írja az MTI. Legközelebb december 24-én vizsgálták volna felül az árakat, de a jelek szerint az amerikai óriásvállalat előbbre hozta a döntést. A rubelben elért bevételt csak nagyon előnytelen árfolyamon lehet átváltani dollárra vagy euróra, így a legbölcsebb döntés, amelyet most az elektronikai termékek gyártói meghozhatnak az az, hogy leállítják az eladásokat Oroszországban, miként az Apple is tette — mutatott rá Andrew Bartels, a Forrester Research független technológiai és piackutató cég elemzője az Apple keddi döntését kommentálva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Cisco: ez a jövő II.

csü dec 18 , 2014
ShareTweetPinShareA Cisco Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira. A munka jövője Előrejelzés: Megnő a szabadúszó munkavállalók száma. Az Internet of Everything (IoE) világában az […]
ZX-81

És még ez is...